Doe geen intermitterend vasten als je het niet lekker vindt, maar eet op deze manier en je zult afvallen

Je hoeft niet 16 uur zonder eten te gaan om vet te verbranden en je metabolisme te versnellen

Laten we eerlijk zijn: super-trending met periodiek vasten is niet voor iedereen gemaakt. Hoewel intermitterend vasten wordt gepromoot als het “geen dieet” dat gemakkelijk aan elke routine kan worden aangepast, is het niet altijd gemakkelijk om 16 uur per dag door te brengen zonder iets anders dan water en thee in te nemen. Als je bijvoorbeeld van ontbijt houdt, kan het erg moeilijk zijn om de koffietijd met toast uit te stellen tot 12 uur ’s ochtends, net zoals het moeilijk is om om 4 uur’ s middags te stoppen met eten (en drinken) als je graag uitgaat terras met je vrienden. Vandaar dat zoveel mensen die de eetroutine van Elsa Pataky willen volgen en de voordelen ervan voor het lichaam willen verkrijgen (vet verbranden en de stofwisseling versnellen, meer energie hebben, contact maken met hun echte honger …) jammerlijk mislukken in hun eerste intermitterend vasten-contact. Gelukkig onthult de wetenschap opnieuw een manier om enkele van die voordelen te benutten met één verandering: verplaats uw dinertijd vooruit.

Zoals u weet, wordt over het algemeen aanbevolen om ten minste twee uur voor het slapengaan te dineren om het lichaam ruimte te geven om te verteren en daardoor beter te rusten. Welnu, volgens een studie die onlangs is gepubliceerd in het Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism van de Endocrine Society, zult u niet alleen genieten van een goede nachtrust als u uw laatste maaltijd van de dag nog drie uur vooruitschuift (dat wil zeggen dat u 5 uur voor het slapengaan eet). in plaats daarvan bevordert u ’s nachts vetverbranding. Volgens de wetenschappers van de Johns Hopkins University, bestudeer auteurs, als je erg laat aan het eten bent (een uur voor het slapen gaan), verandert je metabolisme en loop je een hoger risico op obesitas.

Integendeel, als je vijf uur voor het slapengaan de laatste keer eet, zijn je suikerniveaus lager als je slaapt en verbrand je meer vet. De reden is dat er een vastenperiode wordt gecreëerd, maar korter en gemakkelijker te onderhouden, met vergelijkbare effecten. En dit alles ongeacht wat je hebt gegeten, omdat de twee groepen studiedeelnemers (degenen die vroeg aten en degenen die laat aten) hetzelfde menu volgden. Op deze manier, zonder extra moeite te doen of vast te houden aan een speciaal dieet, zult u meer gewicht verliezen terwijl u slaapt … en wanneer u opstaat, kunt u onmiddellijk ontbijten, zonder dat u de 16 uur hoeft te voltooien die is vastgesteld door het meest voorkomende intermitterende vasten. Meld je je aan voor een vroeg diner?

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *