Eet je gezond en sport je, maar val je niet af? Mogelijk maakt u deze fouten

Hoeveel u eet (hoe gezond het ook is) of hoe u traint, kan uw fitnessplan vertragen

Het is een feit dat veel meisjes de weken thuis hebben benut om beter voor zichzelf te zorgen en met een geweldig lichaam naar de zomer te komen. De gegevens zijn afkomstig van een studie uitgevoerd door het digitale platform My Top Beauty: 75,7% heeft besloten om thuis door te gaan met hun fitnessroutines en “30% volgt een intensievere voorbereiding dan normaal, omdat ze profiteren van het feit dat ze meer hebben weer”. Als u zich geïdentificeerd voelt met de resultaten van deze enquête, komt dat omdat u een van degenen bent die geen thuistraining heeft overgeslagen en heeft geprobeerd zo gezond mogelijk te eten … maar u merkt dat uw vooruitgang is gestagneerd, ontdek de redenen waarom Ze kunnen je weg naar de finish boycotten. We verwachten dat het serveren van te veel voedsel (zelfs als het erg gezond is) of het drinken van frisdrank enkele van de fouten zijn die je niet zullen helpen om het te bereiken, integendeel.

Te veel eten (gezond of niet)
Dr. Matthew Weiner, een bariatrische chirurg in het Tucson Bariatric Hospital, legt aan de Amerikaanse editie van Women’s Health enkele fouten uit die hij ziet bij patiënten die hun levensstijl ten goede hebben veranderd en geen gewichtstoename blijven zien. Een van de belangrijkste is dat je, met het excuus dat het gezondere opties zijn, jezelf meer hoeveelheid voedsel serveert. Als je bijvoorbeeld na het eten een suikerachtig dessert had en dit hebt vervangen door Griekse yoghurt zonder suiker, kun je niet twee keer zoveel gebruiken zonder dik te worden. De enige uitzondering zijn groenten, die je kunt misbruiken zonder je plan te bederven: “Als je elke dag een halve kilo at, zou je blijven afvallen omdat je andere slechte gewoonten zou veranderen.”

Je onderschat cardio (hoge intensiteit)
Hoewel u uitdrukkelijke routines heeft gevonden om de spieren te versterken, waarschuwt de arts voor het belang van cardiovasculaire oefeningen om af te vallen. Dit type training verhoogt de hartslag en helpt vet te verbranden. Wat de methode betreft, raadt hij aan om intensiteit boven kwantiteit te plaatsen: ‘Twee of drie kilometer per dag lopen zoals veel mensen doen, is om miljoenen redenen geweldig, maar afvallen is daar niet één van.’ In plaats daarvan adviseert hij kortere sessies met hoge intensiteit. De experts van de Rozalén-kliniek prijzen ook de voordelen van cardio: “Het is belangrijk om cardiovasculaire oefeningen die zijn aangepast aan de omstandigheden niet te vergeten, om fit te blijven en calorieën te verbranden. Springjacks, burpees, touwtjespringen, enz.

Je eet minder maar minder gezond voedsel
Om die extra kilo’s die je over hebt te verliezen, is het niet alleen genoeg om minder te eten, maar het gebruikelijke type hypercalorisch voedsel, volgens Dr. Weiner, werkt deze methode alleen in het begin. Wanneer u stagneert en geen veranderingen in uw lichaam opmerkt ondanks uw nieuwe levensstijl … is het antwoord om gezondere gerechten te kiezen, sauzen opzij te laten, op salades en groenten te wedden en frisdrank te vergeten Sprankelend: “Zelfs als je maar één frisdrank per dag drinkt, zul je nooit afvallen.” De reden is dat deze dranken erg rijk zijn aan suikers en zelfs 100 calorieën per glas kunnen bijdragen. Een ander negatief punt is dat ze, ondanks hun calorische inhoud, je niet helpen vol te raken en dat je nog steeds honger hebt nadat je ze hebt gedronken.

Je laat niet genoeg ruimte tussen eten en eten
Hoewel er een tijd was dat het in de mode was om de hele dag in kleine porties te eten om het spijsverteringsstelsel altijd actief te houden, koos de expert voor methoden zoals tussentijds vasten om een ​​ideaal gewicht te bereiken. Het zorgt ervoor dat betere resultaten worden ontdekt als u de aanbevolen hoeveelheid dagelijkse calorieën een paar uur per dag inneemt (deze variëren meestal van 12 tot 8) en de resterende tijd snel. Het is belangrijk om een ​​voedingsspecialist te raadplegen om het type intermitterend vasten te vinden dat het beste bij u past, afhankelijk van uw levensstijl.

Je krijgt niet genoeg plantaardig eiwit
Eiwitten zijn zeer interessante macronutriënten als je wilt afvallen en sporten, omdat ze niet alleen helpen om spieren, botten en alle weefsels sterk en gezond te houden, ze hebben ook een hoog verzadigend vermogen. Maar hoewel eieren, vlees en vis bronnen van dierlijke eiwitten zijn die al deze voordelen bereiken, moet je voorzichtig zijn met het vet dat velen van hen hebben en niet meer eten dan je zou moeten. Als alternatief beveelt de specialist planten van plantaardige oorsprong aan, zoals zaden of peulvruchten.

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *