Hoe voorkom je puistjes?

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening die kan resulteren in verschillende soorten puistjes. Sommige bevatten puistjes, whiteheads en mee-eters. Er zijn veel manieren om acne te voorkomen.

  1. Was het gezicht tweemaal daags

Acne is zelden het resultaat van een vies gezicht, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht. Het is echter belangrijk om overtollig vuil en olie van de huid te verwijderen door regelmatig te wassen. Veel mensen geven de voorkeur aan een milde reiniger en warm water. Het aanbrengen van een olievrije moisturizer na het wassen kan ervoor zorgen dat de huid niet te droog wordt.

  1. Onthoud u van hard schrobben

Sommige mensen schrobben de huid met ruwe doeken of washandjes. Dit kan de huid irriteren en ontstekingen veroorzaken, waardoor acne erger wordt. Het aanbrengen van een zachte reiniger met schone handen of een zachte borstel bedoeld voor gebruik op het gezicht kan puistjes helpen voorkomen.

  1. Houd het haar schoon

Als overtollige olie in het haar naar de huid reist, kan dit acne verergeren. Regelmatig wassen van het haar kan de ontwikkeling van acne tegengaan, vooral dicht bij de haarlijn. Zorg er ook voor dat u geen producten zoals haargel of spray op het gezicht krijgt. Deze kunnen ook de poriën verstoppen en puistjes veroorzaken.

  1. Onthoud je van popping of picking bij puistjes

Het is misschien verleidelijk om een ​​puistje uit te knijpen, maar dit leidt meestal tot ontstekingen en littekens. Gebruik in plaats daarvan een plaatselijke behandeling om het verschijnen van puistjes te verminderen. Ze kunnen wat tijd nodig hebben om te werken, maar ze kunnen ook voorkomen dat zich nieuwe puistjes vormen.

  1. Pas plaatselijke behandelingen toe

Vrij verkrijgbare behandelingen, zoals crèmes of serums, kunnen puistjes verminderen, vooral wanneer ze in bepaalde gebieden voorkomen.

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *