Speciale jeansontwerpen

“Ik heb vaak gezegd dat ik graag spijkerbroeken had uitgevonden. De meest spectaculaire, praktische, ontspannen en zorgeloze. Jeans hebben hun eigen expressie, bescheidenheid, aantrekkingskracht en eenvoud, alles wat ik van mijn kleding verwacht.” Deze bekende uitdrukking van Yves Saint Laurent synthetiseert perfect alles wat te maken heeft met het dragen van jeans, de onfeilbare basis van vrouwen en mannen, ongeacht leeftijd of stijl. Het is echter juist de basale roeping die dit veelzijdige kledingstuk soms te voorspelbaar maakt. Zonder deze traditionele ontwerpen te negeren, zijn veel bedrijven toegewijd aan het vernieuwen van klassieke jeans, waardoor ze een speciale uitstraling krijgen die perfect is voor het bereiken van verschillende en altijd comfortabele looks. Of het nu gaat om borduren (een praktijk dat doe-het-zelvers deze quarantaine hebben gevolgd om spijkerbroeken bij te werken), patchworkdetails, kleurstreken of een ander decoratief element, het lijkt erop dat steeds meer basic jeans naast unieke en speciale jeans bestaan .

Rejina Pyo laat zien dat patchworkjeans, in combinatie met de juiste kledingstukken, ook in formele outfits passen. De Koreaanse ontwerper zet in op deze creatie met asymmetrische patchwork-afwerking en knoopsluiting aan de zijkant.

Bella Hadid, zich altijd onbewust van de basis en kampioen van de meest transgressieve trends voordat ze zelfs maar een trend worden, heeft ook speciale designjeans in haar zomergarderobe opgenomen. In het bijzonder een model dat met de hand is geschilderd door haar collega Julie Johnstone, die in een recent interview met de Noord-Amerikaanse editie van Vogue vertelde dat, nadat Bella een afbeelding met haar broek had gepubliceerd, veel van haar volgers een ontwerp wilden krijgen Hetzelfde: “Mensen werden gek, binnen vijf minuten ontving ik honderden berichten.”

De Spaanse ontwerpster Ynés Suelves heeft onder haar voorstellen zeer bijzondere spijkerbroeken verwerkt, die de unieke waarde van dit type voorstel verheerlijken met een ambachtelijke stempel. In zijn geval gokt hij op jeans met een esthetiek uit de jaren 90 met een geborduurde roos, het werk van de illustrator LaBeltraneja (moeder van de ontwerper), langs een van de volgende benen. Ynés legt aan de FASHION-website het proces uit van het maken van dit stuk: “Toen ik de tekeningen van mijn moeder uit het verleden bekeek, ontdekte ik deze roos, die ze jaren geleden tekende en elke keer dat ik haar tegenkom, geeft ze me een gevoel Magisch en krachtig, deze keer besloot ik om naar mijn instinct te luisteren en ik gebruikte het voor dit project, en werd uiteindelijk een essentieel beeld voor mijn merk.Ik wilde jeans maken, allereerst geobsedeerd door het vinden van de perfecte cowboy, ik had het precies in mijn hoofd wat ik wilde, en het kwam bij mijn moeder en mij op om onze roos op de achterkant van een been te plaatsen, het geeft een zeer sterke impact en in de andere zak plaatsen we de letter “Y” op een meer discrete manier. De goede ontvangst die spijkerbroeken hebben gehad, toont de belangstelling van consumenten voor meer dan gewone spijkerbroeken: “Ze hebben een geweldige ontvangst gehad. In eerste instantie maakte ik een limited edition, ik maakte het in Londen in de beste workshops, dus de prijs was vrij hoog, maar ze duurden geen seconde. Mensen vroegen me om meer te doen, en zo heb ik het gedaan, en ze vliegen ‘, zegt Ynés Suelves over het succes van haar toch al iconische Texanen.

Als je op zoek bent naar de perfecte spijkerbroek (iets wat trouwens niet altijd even makkelijk is), maar je tegelijkertijd wilt kiezen voor een voorstel met bijzondere details, dan kun je het beste kiezen voor klassieke silhouetontwerpen die bij alle soorten passen Body: middelhoge taille, rechte pijpen en zoom iets boven de enkel en decoratieve elementen toe te voegen door middel van patches, borduursels of patronen, zoals dit ontwerp met Palm Angels-madeliefjes.

Korte versie
Spijkerbroeken worden ook opnieuw geïnterpreteerd in de meest uiteenlopende voorstellen die erop gericht zijn om afstand te nemen van deze basismodellen, meestal beperkt tot informele en zeer eenvoudige looks. Bij laagam kiezen ze ervoor om het silhouet en de gebruikelijke kleur (in indigoblauw of denimzwart) te behouden, maar ze veranderen de knopen of ritssluiting voor een contrasterende striksluiting, een ideaal detail om de taille te benadrukken en een heel speciale lucht naar een belangrijk onderdeel van de zomergarderobe.

Spelen met de maat van de korte broek is een van de meest opvallende manieren om de gebruikelijke ontwerpen om te zetten in meer bijzondere voorstellen. Dit model van Ulla Johnson, met een zoom in de taille, is een van de voorbeelden.

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *