Eclectic style

Wat is de eclectische stijl?

De term eclectisch is afgeleid van de oud-Griekse termen ek en legein, die zich ruwweg vertalen naar iets dat lijkt op kiezen en kiezen. In de wereld van vandaag gebruikte eclectic een term voor een interieurontwerpthema dat een mix is ​​van alle stijlen tegelijk. Denk aan een mix van modern, klassiek, tweedehands, splinternieuw en alles daartussenin, allemaal samengevoegd. Klinkt verwarrend? Welnu, huisinterieurs zijn zo individueel als wij, en geen twee huizen zal ooit hetzelfde zijn. Terwijl velen een interieurstijl proberen te kopiëren, zal een liefhebber van eclectische interieurs precies het tegenovergestelde doen en iets heel persoonlijks, unieks en boordevol karakter creëren. Het is verrassend hoe goed totaal verschillende stijlen bij elkaar passen, zonder eruit te zien alsof ze te hard proberen iets te zijn wat ze niet zijn.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van deze stijl?

Het enige belangrijkste kenmerk als het gaat om de eclectische stijl is dat er geen typisch eclectisch interieur is. Hoewel minimalisme vaak wordt gekenmerkt door geheel wit en een landthema doet denken aan hout, kan elk eclectisch interieur een heel ander gevoel uitstralen. Een afwisselende combinatie van materialen, texturen, unieke eenmalige meubels of decoratie en het gebruik van een breed scala aan kleuren maken allemaal deel uit van wat het eclectische thema zo individueel maakt.

Hoe breng ik de eclectische stijl in huis?

Om deze stijl in uw huis aan te passen, hoeft u geen inspiratie te zoeken in catalogi of showrooms, u hoeft alleen maar te gaan met wat het beste voelt. Er zijn een paar vragen die je jezelf kunt stellen om je op weg te helpen om een ​​eclectische stijl bij je thuis te brengen. Ten eerste, wat vind je leuk? Als het gaat om eclectisch interieurontwerp, kan bijna alles. Heeft u een meubelstuk via de familie aan u overhandigd? Heeft u een aantal favoriete fauteuils die u niet zomaar los kunt laten? Hoe zit het met die gekke muur die je online zag? Ga ervoor! Gebruik deze waardevolle items als basis en ga vanaf daar. Het beste van eclectische interieurs is dat ze nooit helemaal af zijn en altijd kunnen worden aangevuld of gewijzigd als je je verveelt. Wees niet bang voor dingen die niet bij elkaar passen, want de schoonheid van een eclectisch interieur komt voort uit het eigenzinnige en niet-passende gevoel.

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *