Het kiezen van de juiste gordijnsoort

Gordijnen zijn nog steeds een vaak gekozen raambekleding. Kies je voor gordijnen? Dan kun je kiezen voor vitrages, in betweens of overgordijnen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor bijvoorbeeld zowel glasgordijnen als overgordijnen. Iedere gordijnsoort heeft zijn eigen specifieke kenmerken.

Vitrages

De van dunne stof gemaakte vitrages temperen het zonlicht en verhinderen deels de inkijk van buitenaf. Vitrages, die tegenwoordig verkrijgbaar zijn in meer dan 60 kleuren, geven extra sfeer. De doorgaans kamerhoge vitrages zijn niet duur in aanschaf. Je kunt ze al kopen vanaf 4 euro per meter.

Inbetweens

Vind je lichtinval belangrijk en heb je behoefte aan privacy? Overweeg dan om te kiezen voor inbetween gordijnen. Wie kiest voor deze gordijnen kan bij daglicht doorgaans wel naar buiten kijken, terwijl de mensen die buiten staan hem niet kunnen zien. Bij kunstlicht kunnen de mensen die buiten staan wel naar binnen kijken, terwijl je zelf niet naar buiten kunt kijken. Dat is de reden dat de inbetween gordijnen vaak gecombineerd worden met overgordijnen.

Overgordijnen

Op zoek naar een raamdecoratie die zorgt voor sfeer en bovendien zorgt voor privacy? Overweeg dan om te kiezen voor overgordijnen? Er is nog een andere reden om te kiezen voor deze raambekleding. Deze gordijnen zijn namelijk niet alleen verkrijgbaar in lichtdoorlatende stoffen, maar ook in semi verduisterende of verduisterende stoffen. Die gordijnen kunnen dus gebruikt worden om bijvoorbeeld een slaapkamer te verduisteren. Voor overgordijnen worden zowel stoffen in effen kleuren als stoffen met allerlei patronen gebruikt. Ongetwijfeld vind je overgordijnen die in jouw interieur voor sfeer zorgen. Uiteraard kun je  bij diverse bedrijven deze overgordijnen op maat laten maken. Het vergelijken van de prijzen van het op maat maken door diverse bedrijven kan een besparing opleveren. Wil je de op maat gemaakte overgordijnen niet zelf ophangen? Kies dan voor een bedrijf dat ook een montageservice aanbiedt.

De voornaamste kenmerken van de verschillende soorten gordijnen

Overweeg je om gordijnen aan te schaffen? Dan vind je hier de voornaamste pluspunten van vitrages, inbetweens en overgordijnen.

  • Vitrages zijn voordelig in aanschaf. Ze zorgen voor minder inkijk van buiten, terwijl de lichtinval wel behouden blijft.
  • De inbetweens zijn iets voller dan vitrages, Ze zorgen voor een luchtige en gezellige sfeer, Bovendien dempen ze geluid.
  • De in vele kleuren, patronen en stoffen verkrijgbare overgordijnen zorgen voor sfeer in huis. Bovendien zorgen ze voor privacy. Ze kunnen, afhankelijk van de gebruikte stof, ook gebruikt worden om kamers te verduisteren.

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *