Hoe te stoppen met verdrietig te zijn

Voel je niet slecht als je verdrietig bent.

Wanneer er iets negatiefs gebeurt in je leven – een breuk, een dood, het verlies van een baan, bijvoorbeeld – kan het lijken alsof je wereld eindigt, dus het is normaal dat je je vreselijk voelt. Alle emoties zijn belangrijk om te ervaren en hebben waardevolle informatie voor ons over ons leven. Beschouw dit als een kans om te leren, groeien en echte genezing te vinden.

Zoek eerst uit waarom je verdrietig bent.

Soms is het gemakkelijk om de reden aan te geven waarom je boos bent als je gewoon niet over je ex heen kunt komen. Op andere momenten ben je misschien zonder duidelijke reden verdrietig. Als dit het geval is, probeer dan pen en papier te pakken en schrijf zonder vijf minuten te stoppen. Dit wordt hersendumping genoemd. Je kunt ook journaling, meditatie, yoga of een andere oefening proberen die je zal helpen je te concentreren op je innerlijke zelf.

Laat het dan pijn doen.

Als je verdriet helemaal vermijdt, doe je eigenlijk meer kwaad dan goed. Je kunt niet genezen wat je niet voelt. Met andere woorden, stop met binge-shopping, stop je back-to-back-to-back-to-back spinlessen, stop de tequila-shots (of iets anders dat verdooft). Hoe ongemakkelijk het ook is, het omarmen van je verdriet is eigenlijk de eerste stap om je beter te voelen.

Probeer het uit te schreeuwen.

Hoewel dit contra-intuïtief lijkt, is het ergens mee bezig. Alleen mensen vertonen emotioneel huilen. En niet om te wetenschappelijk te worden, maar een biochemische analyse van tranen vond een endorfine genaamd leucine enkefaline, waarvan bekend is dat het pijn vermindert en de stemming verbetert. Dus, laat die tranen stromen!

Probeer nu verder te gaan.

Als je eenmaal lelijk hebt gehuild totdat je ogen branden, is het tijd om grip te krijgen op de dingen. Het kan een paar dagen, een paar weken of zelfs een paar maanden duren. Verdriet leeft niet op een tijdlijn. Maar je kunt niet voor altijd in een donker gat blijven.

Leg de lat belachelijk laag.

Leg de basis voor succes door in zo min mogelijke stappen actie te ondernemen. Je hebt bijvoorbeeld je tanden gepoetst … hoorah! Je hebt koffie gezet … ga! Zodra u in beweging komt, zult u misschien verbaasd zijn dat u zich geïnspireerd voelt om meer te doen.

Vind wat je gelukkig maakt. (En lach).

Dit is het tegenovergestelde van crashen. Kies in plaats daarvan een paar auteurs, muzikanten en / of films die je echt een goed gevoel geven. Of je nu neigt naar iets dat je een bredere kijk op het leven geeft of gewoon een simpele, domme komedie, kies werk dat je opbeurend maakt.

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *