Natuurlijke katerremedies

Na een avond alcohol te hebben gedronken, wordt u misschien wakker met een bonzende hoofdpijn, ondraaglijke misselijkheid, overmatige dorst en extreme vermoeidheid.

Je bent een kater, maar maak je geen zorgen – je bent niet de enige. Dit zijn enkele van de meest gemelde symptomen van een kater. Maar wat als je wilt genieten van een paar cocktails en je de volgende dag niet vreselijk voelt? Er zijn een paar dingen die u kunt doen om de pijn te verzachten.

  1. Drink water om uitdroging te voorkomen

De alcohol in je drankje werkt als een diureticum, waardoor je meer kunt plassen. Dit kan leiden tot uitdroging, wat een van de belangrijkste oorzaken is van kater-symptomen.
Met andere woorden, die dorst op woestijnniveau die je in de vroege uurtjes van de ochtend wakker maakt, is een signaal dat je goed op weg bent naar een kater. De hoeveelheid water die u inneemt, moet gelijk zijn aan de hoeveelheid die u verliest, en alcohol kan deze balans verstoren.

  1. Drink andere vloeistoffen om de elektrolyten te herstellen

Omdat alcohol een diureticum is en u veel plast, verliest u ook elektrolyten, en kunt u daardoor duizeligheid, misselijkheid en krampen ervaren, en wordt een verstoorde elektrolytenbalans genoemd als een van de belangrijkste oorzaken van vermoeidheid door een kater .

  1. Eet voor en na het drinken voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen

Om een ​​kater te voorkomen, heeft onderzoek uit het verleden aangetoond dat het combineren van alcohol met voedsel je lichaam kan helpen de alcohol efficiënter te metaboliseren. De vertering van voedsel voor of tijdens alcoholgebruik kan helpen de anti-diuretische hormoonspiegels (ADH), suikerfructose en de bloedtoevoer naar de lever te verhogen, die allemaal helpen om uw lichaam te helpen sneller alcohol af te breken.

  1. Probeer Ginger om misselijkheid te verlichten

Zowel artsen als voedingsdeskundigen zijn het erover eens dat gember een van de beste natuurlijke remedies is om een ​​maagklachten te verzachten, wat vaak een veel voorkomend symptoom is van een kater. Gember kan de spijsvertering bevorderen en op deze manier de maagklachten verlichten, waarbij alcohol de maagwand irriteert als een van de redenen voor katergerelateerde misselijkheid.

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *