PlayStation 5: Sony geeft een eerste blik op de PS5-console en games

Sony heeft gamers een eerste blik gegeven op het ontwerp van de volgende console en op enkele van de titels die het zal spelen.

De PlayStation 5 heeft een zwarte kern omgeven door gebogen witte randen en een blauwe gloed.

Twee opvolgers van de best verkochte PS4-releases behoorden tot de opvallende aankondigingen van games: Spider-Man: Miles Morales en Horizon: Forbidden West.

De machine van Sony zal voor het einde van het jaar naast de concurrerende Xbox Series X van Microsoft worden gelanceerd.

“Hoewel er nog veel onbeantwoorde vragen zijn over de PS5, namelijk prijs en releasedatum, denk ik dat Sony precies deed wat nodig was met dit onthullende evenement”, aldus Laura Kate Dale, een freelance gamecriticus.

“Het liet een uur lang games zien, sequels mixen met populaire titels en nieuwe franchises van de grootste first-party studio’s, voor een stevig uur.

“Mensen op Twitter zijn erg verdeeld over de vraag of ze het uiterlijk van de doos leuk vinden of niet, maar over het algemeen heeft Sony een uur besteed aan het opwinden van mensen.”

Zoveel mensen merkten op dat de console eruitzag als een “wifi-router”, dat de term kort na het evenement populair was op Twitter.

In totaal werden meer dan twee dozijn nieuwe games getoond.

Andere hoogtepunten waren een eerste blik op Sony’s racespel Grand Turismo 7 en een korte blik op Capcom’s zombie-horrorspel Resident Evil 8.

Tijdens het evenement was niet altijd duidelijk welke titels exclusief waren voor de PS5 en welke niet.

Vooraf opgenomen show
De PlayStation 5 zal later dit jaar, zeven jaar na de PS4, in de verkoop gaan.

Naast het leveren van verbeterde beelden, heeft de nieuwe machine ook een aangepaste harde schijf die het mogelijk maakt om laadtijden radicaal te verminderen.

Sony bouwt een bibliotheek met lanceringstitels die alleen beschikbaar zullen zijn op de machine van de volgende generatie. Dit staat in contrast met de aanpak van Microsoft, namelijk om in eerste instantie nieuwe first-party games uit te brengen op zowel de huidige als de next-gen consoles.

Sony heeft ervoor gekozen om een ​​vooraf opgenomen video te streamen in plaats van een live-evenement te organiseren vanwege de coronaviruspandemie.

De video werd uitgezonden met een resolutie van 1080p, veel lager dan waar de PS5 toe in staat is.

De PS4 overtrof de Xbox One wereldwijd met meer dan een marge van 2: 1, hoewel de kloof in de VS veel kleiner was.

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *