Reistips die u moet kennen voordat u Spanje bezoekt

Er is altijd een excuus om Spanje te bezoeken … of het nu gaat om de heerlijke zonneschijn, luie siësta’s of genieten van die prachtige bezienswaardigheden – het hele land is een open boek met ervaringen die absoluut te mooi zijn om te weerstaan.

Het beste deel van een bezoek aan Spanje is echter de enorme diversiteit die je in het hele land kunt vinden – de culturen, het eten en zelfs de talen kunnen behoorlijk dramatisch veranderen, afhankelijk van waar je je in Spanje bevindt. Dit draagt ​​natuurlijk alleen maar bij aan de opwinding van het bezoeken en opnieuw bezoeken van Spanje, omdat het u elke keer de mogelijkheid biedt om een ​​fantastische nieuwe ervaring te hebben op een paradoxaal vertrouwde plek.

Spanje is niet klein

Spanje is geen klein land – het heeft geen zin om Madrid of Barcelona te bezoeken en te denken dat je heel Spanje hebt gezien … het land is enorm en divers – zowel qua cultuur als geografie. Dit maakt het echt een spannend land om te bezoeken, vooral als je een roadtrip plant waar je zoveel kunt beleven!

Sommige van de beste weergaven zijn niet helemaal waar u zou verwachten

Iedereen weet dat de lokale bevolking weet waar de beste plekken zijn en dat geldt met name in Spanje. Zelfs als je om wat voor reden dan ook niet met de lokale bevolking omgaat, vraag het de receptioniste in je hotel (of je host op Airbnb) of vrijwel iedereen die je in de buurt vindt. Hun simpele tip kan soms het enige zijn dat uw vakantie extra speciaal maakt!

Blijf niet alleen in de steden

Er zijn een aantal mooie steden in Spanje, inclusief maar niet beperkt tot de verbazingwekkende; Valencia, Madrid, Barcelona en Granada, maar denk niet dat de steden alles zijn om te zien! De prachtige Middellandse Zeekust, de bergachtige Baskische regio en de vlaktes rond Madrid bieden allemaal voldoende stampende grond voor ons reizigers om een ​​ander aspect van dit prachtige land te zien en te verkennen.

Je gaat laat eten

Een ding om op te merken (vooral als je niet uit Zuid-Europa komt) is dat het diner meestal veel later is dan zijn Noord-Europese buren. Het diner begint meestal rond 22.00 uur voor de lokale bevolking en kan een paar uur duren. Eten is niet gehaast en is een geweldige kans om te socializen tot in de kleine uurtjes in je nieuwe lokale trefpunt.

Spanje is niet alleen Spaans

Laat u niet misleiden door te denken dat Spanje één nationale identiteit heeft! Catalonië en de Baskische regio hebben beide een zeer sterke identiteit waar mensen heel terecht trots op zijn. De taal, het eten, de cultuur en zelfs de architectuur veranderen behoorlijk dramatisch, afhankelijk van waar je bent. Als je bijvoorbeeld Barcelona bezoekt, is een beetje Catalaans leren altijd een leuke kleine knipoog naar de regio en de trotse mensen!

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *