Strandcamping in Noord-Californië

Het is een dromerig idee: maak een rit langs de kust van Noord-Californië, zet een tent op vlak bij de oceaan, luister de hele nacht naar de golven en word wakker met blaffende zeehonden in de buurt. Maar het is een beetje moeilijker om te doen dan je misschien denkt. Met het risico te klinken als Debbie Downer, hier is waarom:

Om te beginnen is het moeilijker om een ​​plek te vinden voor strandkamperen in Norcal dan in het zuiden. Geografie speelt een grote rol: je zult merken dat wanneer je de rit maakt, je kilometers ver langs een spectaculaire weg gaat, bovenop steile kliffen die zo recht naar beneden lijken te vallen als de zijkanten van een verjaardagstaart. Dan zijn er rotsen. Zelfs waar je de kustlijn kunt bereiken, is het te ruw om op te kamperen. En dan is er het weer. In het noorden zijn de dagen kouder, net als het water.

Maar geef niet op. Deze gids voor plaatsen waar je je tent kunt opzetten (of je camper kunt parkeren) op het strand in Noord-Californië is gemaakt door de kustlijn af te speuren om plekken te vinden om te kamperen van Santa Cruz County naar het noordelijkste punt van Californië. Je zult niet teleurgesteld zijn door de locaties, want ze zijn allemaal dichtbij genoeg om naar het strand te lopen, niet aan de overkant van de weg of in de buurt met een glimp van zand.

Seacliff State Beach is een perfecte plek om foto’s te maken die u kunt delen met vrienden en familie. De camping strekt zich uit langs een zandstrand, ondersteund door verticale kliffen die de wind blokkeren. Er is ook een verlaten schip net voor de kust en u kunt gaan vissen vanaf de pier.

Sunset State Beach is – zoals Goldilocks zou zeggen – ‘precies goed’. Je kunt je kamp opzetten onder schaduwrijke pijnbomen en binnen een minuut of twee op het strand zijn. Het is 16 mijl ten zuiden van Santa Cruz.

Sonoma Coast State Beach is een staatsstrand met drie campings onder het beheer van hetzelfde staatspark. Ze zijn geschikt voor campers tot 31 voet lang. Het park ligt tussen Jenner en Bodega Bay aan Highway One, op minimaal twee uur rijden van San Francisco. Dit deel van de kust heeft een van de meest dramatische kustlandschappen van Californië, met enorme rotsformaties voor de kust en beukende golven.

Point Reyes National Seashore is het mooiste kustpark van Californië. Het is zelfs een van de mooiste kustparken van het land. Point Reyes heeft vier hike-in campings. Boot-in kamperen is ook toegestaan ​​op de nationale stranden aan de westkant van Tomales Bay, beginnend ten noorden van Indian Beach in Tomales Bay State Park. Er is geen auto of camper op Point Reyes National Seashore. Gebruik deze Point Reyes-gids om er meer over te weten te komen.

Clam Beach County Park: de naam suggereert een van de meest populaire activiteiten van het strand: graven naar mosselen. Het strand ligt in de buurt van McKinleyville in Humboldt County, 280 mijl en zes uur rijden van San Francisco. Het is een kleine plaats met slechts negen tentplaatsen en negen camperplaatsen. De camping heeft gewelftoiletten en koud stromend water.

Gold Bluffs Beach Campground maakt deel uit van het Prairie Creek Redwoods State Park. Je kunt je tent opzetten tussen de Stille Oceaan en het sequoiabos bij Gold Bluffs. En hier is een leuke extra: misschien vindt u de lokale kudde Roosevelt Elk met u op het strand rondhangen. Zorg er bij het maken van uw reservering voor dat u niet per ongeluk voor de camping Elk Prairie kiest, die niet aan het strand ligt.

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *